Τα ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΑΜΠΩΤΑ μέλος του ομίλου AGgroup είναι η πρώτη εταιρεία σταμπωτού δαπέδου στην Κρήτη και δραστηριοποιείται από το 2000 στα σταμπωτά δάπεδα αναλαμβάνοντας έργα σε όλη τη Κρήτη. 

 • Μετά την δημιουργία της STONE INTERNATIONAL HELLAS είναι αποκλειστικός διανομέας της ιταλικής βιομηχανίας παραγωγής υλικών για σταμπωτά δάπεδα και σοβά “STONE INTERNATIONAL SRL”, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου παγκοσμίως, με εξουσιοδοτημένους διανομείς σε όλο τον κόσμο.
 • Τα ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΑΜΠΩΤΑ έχουν στο ενεργητικό τους να επιδείξουν ένα μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών έργων σε όλη την Κρήτη με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την εκπαίδευση και την επίβλεψη άλλων συνεργείων προσφέροντας την τεχνική υποστήριξη και διοργανώνοντας σεμινάρια για την εφαρμογή του σταμπωτού δαπέδου και τοίχου σε συνεργασία με τους κατά τόπους αποκλειστικούς συνεργάτες της.
 • Το σταμπωτό δάπεδο, STONE SYSTEM, είναι ένα σταμπωτό που διατίθεται σε ποικιλία παραδοσιακών σχεδίων και χρωμάτων, με ανάγλυφη και ενιαία επιφάνεια. Είναι ιδανικός τρόπος κατασκευής δαπέδου για αναπλάσεις πλατειών, πεζόδρομων, δρόμων, πεζοδρομίων, χώρων στάθμευσης κ.τ.λ.
 • Όσον αφορά το σταμπωτό σοβά DECOWALL είναι έτοιμος διακοσμητικός σοβάς κατάλληλος για επένδυση εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων δίνοντας την αίσθηση πέτρας, τούβλου, τοίχου, ξύλου κ.τ.λ. Εφαρμόζεται απευθείας σε σκυρόδεμα, τοιχοποιία, προϋπάρχον σοβά, γυψοσανίδα και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, που μπορεί να εφαρμοστεί ο συμβατικός σοβάς. Η κατασκευή του δεν απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και αποτελεί μια γρήγορη και οικονομική λύση υψηλής αίσθησης.

Η STONE INTERNATIONAL HELLAS φροντίζει για την γρήγορη αποστολή των ιταλικών εμπορευμάτων της σε όλη την Ελλάδα από το κέντρο διανομής που βρίσκεται στην Αττική. 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΑΜΠΩΤΟ ΔΑΠΕΔΟ 

Το STONE SYSTEM είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό το οπλισμένο σκυρόδεμα ποιότητας C 16/20 για να επιτύχει δάπεδα υψηλής αισθητικής, αδιάβροχα, ιδιαίτερα ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στις λιπαρές ουσίες, στα οξέα και στα άλατα.

 • Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική κατασκευή μακράς διάρκειας και χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Εφαρμόζεται σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, σαλόνια εκθέσεων πυλωτές, ράμπες, γκαράζ, εξωτερικό πισίνας, επισκευές ιστορικών κέντρων

Αναλογίες υλικών:

 

 • FIBERCEM, Ίνες πολυπροπυλενίου 650 gr / m³
 • HARDSTONE, Σκληρυντική, χρωστική σκόνη 2 kg / m²
 • STONART, Αντικολλητική σκόνη διχρωμίας 200 gr / m²
 • SEALFLOOR 100, ρητίνη 250 ml / m²

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ :

 

 • Καλύπτουμε την επιφάνεια την οποία θέλουμε να επενδύσουμε και τοποθετούμε μεταλλικό πλέγμα Τ 92
 • Διαστρώνουμε το σκυρόδεμα C16/20, εμπλουτισμένο με ίνες FIBERCEM και σκαπουλάρουμε την επιφάνεια με ειδικές σπάτουλες
 • Ρίχνουμε σταδιακά στρώσεις HARDSTONE και σκαπουλάρουμε την επιφάνεια με ειδικές σπάτουλες έως ότου χρωματιστεί πλήρως η επιφάνεια.
 • Ρίχνουμε μια στρώση αντικολλητικής σκόνης διχρωμίας STONART
 • Μετά τοποθετούμε τις στάμπες στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα τύπου πάζλ, χτυπάμε με κόπανο τις στάμπες, τις αφαιρούμε και τις επανατοποθετούμε, προχωρώντας την πορεία του έργου και ολοκληρώνουμε το σταμπάρισμα σε ολόκληρη την επιθυμητή επιφάνεια.
 • Ξεπλένουμε με νερό, και αφού στεγνώσει η επιφάνεια βερνικώνομε με SEALFLOOR 100.

Λεπτομέρειες κατασκευής:

 

 • Οι FIBERCEM αναμειγνύονται με το σκυρόδεμα στην μπετονιέρα
 • Η επίπαση του HARDSTONE γίνεται σε νωπό σκυρόδεμα γιαυτό και οι σκόνες το εμποτίζουν, δημιουργώντας ένα εις βάθος σκληρυμένο και χρωματισμένο προφίλ.
 • Το SEALFLOOR 100 είναι ρητίνη η οποία εμποδίζει το δάπεδο, κλειδώνει το χρώμα και δεν επιτρέπει την υγρασία να το διαπεράσει κάνοντας το ανθεκτικό στη σκόνη και τις λιπαρές ουσίες, έλαια, οξέα υγρασία, παγωνιά.
  Παρατηρήσεις:
 • Δε χρειάζεται κάποια υπόβαση για την κατασκευή του, αρκεί χώμα καλά πατημένο.
 • Η μόνη συντήρηση η οποία προτείνουμε είναι μετά από 3 χρόνια η επάλειψη του δαπέδου με το ειδικό βερνίκι.
 • Τα προϊόντα έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2008 από την DAS CERTIFICATION Ltd

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΜΠΩΤΟΣ ΣΟΒΑΣ

 

To DECOWALL είναι έτοιμος διακοσμητικός σταμπωτός σοβάς κατάλληλος για επένδυση εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων δίνοντας την αίσθηση πέτρας, τούβλου ξύλου κ.τ.λ. Ο σταμπωτός σοβάς είναι ένα αδιάβροχο και πορώδες υλικό τσιμεντοειδούς σύστασης, με εξαιρετικά υψηλή αντοχή στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες. Ο χρωματισμός του γίνεται με ειδικά χρώματα τα οποία είναι αδιάβροχα και ανεξίτηλα. Η κατασκευή του είναι εύκολη και δεν απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελώντας παράλληλα μια γρήγορη και οικονομική λύση υψηλής αισθητικής για την επένδυση κάθετων επιφανειών.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Ο σοβάς DECOWALL, εφαρμόζεται απευθείας σε σκυρόδεμα, τοιχοποιία, προ-υπάρχων σοβά, γυψοσανίδα και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μπορεί να εφαρμοστεί ο συμβατικός σοβάς. Σε περίπτωση που η επιφάνεια εφαρμογής είναι αποσυντεθημένη ή με έντονες ανωμαλίες, διαστρώνεται αρχικά μια στρώση συμβατικού σοβά και αφού αποκτήσει τις αντοχές του εφαρμόζεται ο σοβάς DECOWALL. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πριν την εφαρμογή του θα πρέπει να έχουν αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε φαινόμενα προ-υπάρχουσας υγρασίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ :

 

 • Ο έτοιμος σοβάς DECOWALL αναμιγνύεται με νερό ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα καλής εργασιμότητας.
 • Διασταυρώνεται σε μια στρώση πάχους 1,5 – 4.0 cm είτε με σπάτουλα ,είτε με μηχανή σοβατίσματος και λειαίνεται.
 • Σταμπάρεται με ειδικές μήτρες, που διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων, οι οποίες πιέζονται πάνω στο σοβά έως ότου αφήσουν το αποτύπωμα τους. Οι μήτρες κατά τη διάρκεια του σταμπαρίσματος επαλείφονται με το ειδικό αντικολλητικό υγρό STONART LIQUIT. Την επόμενη μέρα με μια λάμα διορθώνουμε τις ατέλειες του σταμπαρίσματος καθώς ο σοβάς είναι ακόμη εργάσιμος.
 • Η διαδικασία κατασκευής του σταμπωτού σοβά ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα, με το χρωματισμό του (με σφουγγάρι) με το ειδικό υλικό WALLCOLOR, που διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.
 • Τα προϊόντα έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2008 από την DAS CERTIFICATION Ltd

Αξίζει να τονίσουμε την ταχύτητα της κατασκευής καθώς κατά την πρώτη φάση, αυτή της διασταύρωσης και του σταμπαρίσματος μπορούμε να καλύψουμε επιφάνεια 70 εως 80 m2 , ενώ η κάθε μια από τις επόμενες, η διόρθωση δηλαδή των λεπτομερειών και ο χρωματισμός, για την ίδια αυτή επιφάνεια δεν διαρκεί περισσότερο από 1 ώρα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ :

20-1
19-1
18-1
17-1
16-2
15-2
14-2
13-2
12-2
11-2
10-3
09-3
08-3
07-3
06-3
05-3
04-4
03-4
02-4
01-4